Presentation

Vi, Liz & Niclas bor strax utanför Ängelholm. Vi har 9 beardisar en Bishon Havanais och fyra katter.

Vårt hus ligger i utkanten av byn utmed Vegeå endast 5 minuters promenad till skogen och 20 minuters promenad till havet. Med andra ord perfekt!

Bearded Collies har vi haft sen -88, och -92 föddes första kullen på kenneln, i år firar vi alltså 30 års jubileum som uppfödare av rasen.. Vi har en liten uppfödning och satsar på kvalitet.


Mitt, (Liz) största intresse är framförallt avelsplanering av framtida kullar och utvärdering av vår uppfödning. Förutom det gillar vi att ställa ut våra hundar. Det är dels, givetvis för att utvärdera vår uppfödning men också att träffa folk, andra beardies intresserade. Vi ställer inte ut så mycket det brukar bli ca 10 utställningar/år och några av dom är över två dagar, det är svårt att ordna logistiken här hemma när vi åker iväg eftersom vi har många hundar och vi får be våra barn om hjälp.


Vår målsättning med vår avel är att på bästa sätt bidra till att bevara och värna om rasen. Hundarnas temperament, exteriör ska följa rasstandarden, det ena får inte utesluta det andra.


-------------------------------------


Me, Liz my husband Niclas, and our youngest son Fredric, live in Vegeholm between Helsingborg and Ängelholm in the southern part of Sweden.


Besides those of us with two legs, 9 Bearded Collies one Bishon Havanais and 4 cats are included in the household. We have shared our life with Bearded Collies since 1988, and our first litter was born in 1992.Copyright Beardmarked's